Over ons

/Over ons
Over ons 2017-10-25T16:44:49+00:00
  • Team bij Qbus modules

Over ons

Het verhaal achter Domotics@Home begint al in 1993, toen twee vrienden aan de Katholieke Industriële Hogeschool van Oostende afstudeerden als ingenieurs Elektro-Mechanica en Elektronica. Aanvankelijk gingen beiden hun eigen weg, en konden zo ruime ervaring opdoen in een industriële omgeving, als automatiseringsingenieur, ontwerpingenieur en projectmanager bij bedrijven als OIP, Barco, Picanol, Dana Off-Highway components, Norgren.

Hun gemeenschappelijke passie voor techniek en het oplossen van complexe problemen bracht hen terug samen en leidde in 2008 tot de geboorte van Domotics@Home. De opgedane praktijkervaring blijkt een sterke troef te zijn bij het uitwerken van domotica oplossingen.

Over Domotics@Home

Domotics@Home heeft als doel om de handige Harry te begeleiden tijdens zijn zelfbouw project waarbij hij op ons kan terugvallen bij problemen of vragen. In het geval van een domotica project is dit zo belangrijk! Helaas bewijzen onze ervaringen dat slecht werkende domotica-systemen vaak te wijten zijn aan verkeerde keuzes van materiaal, een ondoordacht concept of een slechte programmatie. Bij Domotics@Home werken wij daarom volgens een stappen plan waarbij we je stap per stap gaan begeleiden. Door zo te werken houdt de bouwheer een goed overzicht op zijn project en kan hij telkens op ons rekenen als hij een volgende stap in zijn project aanvat. Uiteraard omvat dit stappenplan ook werfbezoeken, zodat we je maximaal kunnen ondersteunen. Deze werkwijze garandeert ons en de bouwheer dat de domotica installatie naar behoren zal werken en hij/zij ook het maximum genot eruit kan halen.

Op vandaag hebben we een 30-tal projecten met succes gerealiseerd. Dit zijn zowel ééngezinswoningen, B&B’s, appartementen, villa’s en winkels. Al deze projecten hadden hun eigen specifieke wensen gaande van lichtsturingen, zonale verwarming, zonnepanelen, ventilatiesturing,… Het was ook telkens aangenaam te zien dat de praktische werken zowel de bouwheer zelf, maar vaak ook een bevriend elektricien, de vader of een familielid werden uitgevoerd. In dergelijke gevallen ondersteunen wij natuurlijk ook die mensen.

Techniek staat niet stil is een bekende gezegde. Daarom blijven wij ons ook continue bijscholen. Dit zowel via de media, thema-avonden als cursussen. In mei 2013 behaalden wij ons KNX certificaat en in juni 2013 werden we ook Loxone Certified partner.

Deze kennis delen we ook graag met onze klanten. We organiseren geregeld thema-avonden waar we veelgestelde vragen, nieuwe evoluties, updates, … bespreken. Meestal ook bijgestaan door een expert in het vakgebied. Volg ons op Facebook of Twitter waar je de volgende thema-avonden kan terug vinden.

Zoals je ziet staan wij je bij met raad en daad vanaf de ontwerpfase tot op het einde van het project. Wij laten je niet in de steek als het moeilijk wordt. Enkel wanneer het project volledig afgewerkt is zijn wij tevreden!

Heb je een project wat je graag zou realiseren of wil je eens de mogelijkheden toetsen, neem dan gerust contact met ons op. We komen graag bij je langs om je project te bespreken.