Renovatie project in Sint-Job-in-‘t-Goor (2009)

//Renovatie project in Sint-Job-in-‘t-Goor (2009)
Renovatie project in Sint-Job-in-‘t-Goor (2009) 2017-10-25T16:44:50+00:00

Project Description

Renovatie

In 2009 werd deze woning voor een groot deel gerenoveerd. De bouwheer vond het toen het ideale moment om domotica te gaan installeren. Wetende dat de huissituatie binnen enkele jaren zou wijzigen wanneer de studerende kinderen het huis zouden verlaten. Dankzij de domotica installatie kan men dan zeer eenvoudig bepaalde ruimten een nieuwe funktie geven.

De zithoek, eethoek, keuken, gang en toilet werden onder handen genomen. Alle lichtkringen werden uitgevoerd als dimmers zodat “sferen” nadien voor gezelligheid zorgen.

De grote glaspartijen in de living zorgen altijd voor veel licht maar zorgen er ook voor dat de temperatuur in de zomer veel te hoog opliep. Daarom werd aan elk raam een screen gemonteerd. Door deze te gaan sturen op basis van de datum, klok, lichtintensiteit en buitentemperatuur kan men de temperatuur perfect gaan regelen. Gedaan met die verstikkende warmte en toch optimaal genieten van de gratis zonnewarmte.

Technieken

Bij een renovatieproject komt het erop aan om zeer grondig te analyseren welke bestaande en nieuwe technieken kunnen geïntegreerd worden in de domotica. In dit project worden de lichten maximaal gestuurd via bewegingssensoren. De screens worden via tijdsklokken op – en neer-gestuurd of via een buitenvoeler in combinatie met de dagagenda. Gestuurde buitenstopcontacten zorgen ervoor dat men niet ongewenst elektriciteit kan aftappen en verhogen ook de veiligheid. Zowel voor spelende kinderen als voor de inwoners zelf (een dief legt binnen de 10 seconden de spanning af!).

Voorbekabelde kast

De bouwheer heeft een zeer druk professioneel- en gezins-leven waardoor de beschikbare vrij tijd beperkt is. Er werd gekozen voor de voorbekabelde kast omwille van de tijdsbesparing maar omdat de bouwheer dan zeker was dat alles volgens de AREI regels werd geïnstalleerd. Dit zou dan ook latere problemen bij de keuring vermijden.

 

Dankzij de technische ondersteuning van Domotics@Home heb ik toch mijn droom kunnen realiseren binnen mijn budget en binnen de vooropgestelde termijn.
Peter, Sint-Job-in-‘t-Goor (2009)