Je twijfelt? Overtuig jezelf

/Je twijfelt? Overtuig jezelf
Je twijfelt? Overtuig jezelf 2017-10-25T19:10:56+00:00
Domotica = problemen? 2013-07-22T13:29:56+00:00

ZEKER NIET! Als mensen problemen hebben met hun domotica is dat meestal te wijten aan een foute keuze van de gebruikte materialen, een ondoordacht concept of slechte programmatie.

Bij Domotics@Home wordt daarom enorm veel aandacht gespendeerd aan de studiefase. Tijdens een persoonlijk gesprek wordt aandachtig geluisterd naar jouw wensen, afgetoetst wat er mogelijk is, en nadien een gedetailleerde offerte opgesteld waarin duidelijk alle mogelijkheden worden herhaald. Zo kom je nadien niet voor verrassingen te staan bij het opstarten.

Doe-het-zelver = prutser? 2013-07-25T15:42:41+00:00

ABSOLUUT NIET! Doe-het-zelvers leveren vaak zeer grondig werk af. Het is echter wel belangrijk om je te laten begeleiden door professionelen waarop je kan terugvallen bij vragen of problemen.

Hier onderscheidt Domotics@Home zich van andere Doe-Het-Zelf begeleiders! We staan je bij met raad en daad vanaf de conceptfase tot bij de oplevering van het project. Zelfs nadien kan je nog steeds bij ons terecht met je vragen.

We zijn er ook van overtuigd dat een bezoek ter plaatse veel meer helpt dan via email of telefoon. Als je opteert voor onze FULL PACKAGE mag je rekenen op 3 werfbezoeken:

  1. Eerste werfbezoek wanneer je start met het plaatsen en aansluiten van de leidingen
  2. Tweede werfbezoek wanneer je de installatie opstart en programmeert
  3. Derde werfbezoek 2 à 3 maand na oplevering voor het fine-tunen van de eerste ervaringen.
Gebakken lucht of realiteit? 2013-07-25T15:42:53+00:00

REALITEIT! Wij zijn een team van specialisten met een ruime praktijk ervaring. Via een strenge selectie hebben we een productengamma van kwalitatieve producten met bewezen reputatie samengesteld.

Domotics@Home wordt geleid door 2 ingenieurs, Hendrik en Tony. Beiden afgestudeerd aan het KHBO (Katholieke Industriële Hogeschool Oostende). Tony als Ing. electronica (1993) en Hendrik als Ing. electro-mechanica (1994). De praktische ervaringen werden opgedaan in industriële omgeving bij bedrijven als OIP, Barco, Picanol, Dana Off-Highway components, Norgren. Hierdoor kunnen beide heren terugblikken op tal van ervaringen en een pak bagage.

De voorbeeldprojecten op de home-pagina geven je een idee van wat wij reeds gerealiseerd hebben. Op aanvraag bezorgen we je graag de gegevens van de bouwheer als referentie.

Kan ik domotica zelf plaatsen? 2013-07-25T15:31:26+00:00

UITERAARD! Een domotica installatie is eenvoudiger te plaatsen dan een klassieke installatie.

Aangezien het meestal om een sterbekabeling gaat komen alle leidingen terug naar de elektrische kast. Je hoeft niet meer na te denken hoe je alles zal aansluiten. Voor de schakelaars is het nog eenvoudiger, deze worden via een buskring met mekaar verbonden.

Afhankelijk van jouw kennis, tijd en kunde kan je de elektrische kast zelf bekabelen of kan je ook kiezen voor onze voorbekabelde elektrische kast. Dit bespaart je heel wat werk en tijd. Je krijgt van ons een kast samengebouwd en getest volgens de recentste wetgeving van het AREI. Bijhorend worden ook een ééndraads- en een situatie-schema meegeleverd in drievoud wat later voor een vlottere keuring zal zorgen.

Waarom kiezen voor domotica? 2013-07-25T15:53:01+00:00

Over domotica werd reeds heel wat geschreven en gepraat. Wij zijn ervan overtuigd dat domotica een onmisbare meerwaarde geeft aan de woning als ze gebruikt wordt voor volgende toepassingen :

Energie-efficientie
Bewust omgaan met energie verzekert onze toekomst en maakt uw huis efficiënter. Energie-, gas- en water-prijzen zullen de komende jaren zeker stijgen! Het zal er dus op aan komen om zo efficient mogelijk om te gaan met deze grondstoffen. Een intelligente woning reduceert deze verbruiken automatisch. Rolluiksturing, zonale verwarming, lichtsensoren zijn maar enkele voorbeelden die je hierbij kunnen helpen.

Veiligheid
Een domotica installatie waakt onvermoeibaar ’s nachts en wanneer je onderweg bent. Het domotica systeem verbindt bewegingsmelders, glasbreuksensoren en rolluiksturing met het alarmsysteem, noodschakelfunkties en indien gewenst met de GSM.
Domotica kan ook uw leven redden! Rookmelders waarschuwen u en alle andere bewoners bij rookontwikkeling en beginnende branden. Ze creëren een lichtpad zodat je in het donker de weg naar buiten vindt. Ook een gas- of water-lek wordt onmiddellijk gedetecteerd en gemeld, voordat grotere schade kan ontstaan. Zelf als je niet thuis bent.
Dit geeft je bescherming en veiligheid – dag en nacht!

Comfort
Bevrijd jezelf van tijdrovende routinetaken. De domotica ontlast je zoals een discrete, betrouwbare butler. Je zegt het systeem wat het moet regelen en bewaken en hij neemt de taak met plezier van je over. Hij voert uit en informeert je automatisch over het resultaat.
Met één toets tover je een aangename lichtstemming in je woning. Heb je gasten dan kan een andere lichtinstelling en muziek gekozen worden.

Toekomstgericht
Gedurende ons leven veranderen onze behoeftes en interesses voortdurend. De kinderen gaan studeren, waardoor de verwarming in de week niet hoeft te werken, tenzij het er gaat vriezen. Trappen lopen wordt lastig, de bureau wordt slaapkamer. Kinderen verlaten het ouderlijk huis, de kinderkamer wordt hobbykamer. Alleen wonen wordt plots samenwoning als nieuw samengesteld gezin. In al deze gevallen is een aanpassing aan het gedrag van de woning noodzakelijk. Licht, ventilatie, verwarming, beveiliging dient op een andere manier te werken. In een klassieke installatie betekent dit kap- en breekwerk. In het geval van domotica een simpele aanpassing van de programmatie.

Teleruptoren = domotica ready? 2013-07-25T15:54:15+00:00

ABSOLUUT NIET! Vaak wordt gedacht dat een woning uitvoeren met teleruptoren deze klaar maakt om er later domotica van te maken. Dit is echter een totaal verkeerd idee.

Een teleruptor schakeling komt dicht in de buurt van een domotica installatie in die zin dat het ook gaat om een sterbekabeling voor wat betreft de verbruikers (alle leidingen komen terug naar de elektriciteitskast). Het onderscheid zit hem in de aansluiting van de drukknoppen. Bij een teleruptor schakeling dienen alle drukknoppen teruggebracht te worden naar de kast, bij een domotica installatie worden de drukknoppen via een bus met mekaar verbonden zijn. Dit bespaart heel wat kap- en slijpwerk en er is ook minder kabel nodig.

Een tweede verschil zit hem ook in de mogelijkheden van de installatie. Bij een teleruptor schakeling is het meestal een één op één functie. Eén drukknop stuurt één licht. Via een domotica installatie kan men aan elke druktoets één of meerdere functies toekennen. Dit maakt het heel wat eenvoudiger, uitgebreider, flexibeler en laat toe om in de toekomst snel functies te wijzigen indien nodig.

De praktijk leert ons dat de omschakeling van teleruptor naar domotica nadien niet meer gebeurd. Bovendien is het zo dat bij die omschakeling de teleruptoren niet meer bruikbaar zijn, en dienen vervangen te worden door domotica modules. Het hoeft geen verhaal om uit te leggen dat dan eigenlijk een dubbele kost betaald werd.

We zijn er van overtuigd dat de kleinere meerprijs van een domotica-installatie tov een teleruptor-installatie snel kan terug verdiend worden via de bekomen energiebesparingen.